Kerhot

Boccia

Boccia on betangea muistuttava joukkuepeli, jota pelataan kolmimiehisin joukkuein. Se sopii niin naisille kuin miehillekin sekä kaikenkuntoisille, koska pelaaminen onnistuu vaikka istuen. Talvisin sitä pelataan sisällä nahkapalloin ja kesäisin ulkona muovipalloilla.

Bocciassa on myös kilpailutoimintaa niin piiri- kuin valtakunnallisella tasoilla sekä leikkimielisiä ystävyysotteluita naapuriyhdistysten kanssa. Tärkeintä on hauska yhdessäolo ja pelaamisen riemu. Tervetuloa mukaan!

Senioritanssi

Senioritanssi on mitä mainioin liikuntamuoto sekä hyvää aivojumppaa. Siinä on erilaisia askelkuvioita musiikkiin sovitettuna mutta ei hyppyjä. Tanssitaan pareittain ja paria vaihtaen. Kaikki ovat tervetulleita iloiseen joukkoomme yksin tai yhdessä. Tällä hetkellä tanssijoita kaivataan lisää saadaksemme kerhon toimimaan.

Kävelysähly

Kävelysähly on muuten aivan samanlaista kuin tavallinen sähly, mutta siinä ei saa juosta. Sen takia se sopii erityisesti vanhemmille ja ikääntyville ihmisille. Kävelysählyssä syke ei nouse korkealle ja kävellessä eivät nivelet ja raajat joudu kovaan kuormitukseen, mutta silti tulee hiki. Kävelysähly kuormittaa suuria lihasryhmiä, aiheuttaa luustolle tarpeellisia iskuja ja kukin pelaa kuntonsa mukaan. Taito kehittyy pelaamisen myötä. Varusteina tarvitset sisäpelikengät ja mailan, joita saa pelipaikalta Humppilan Kirkonkulman koulun liikuntasalista.

Me pelaamme sekasählyä, jossa pelaavat naiset ja miehet yhdessä. Tervetuloa mukaan iloiseen peliporukkaan!

ATK

Tietokone voi olla oiva kumppani ikääntyvälle ihmiselle mutta kaikilla ei ole ollut mahdollisuutta oppia sen käyttöä. Tekniikka kehittyy myös nopeasti ja uusien laitteiden käyttö voi tuntua vaikealta. Vertaisohjaus on mielestämme oikea tapa auttaa ikäihmisiä ATK taitojen oppimisessa. Kokeneempi auttaa kokematonta ja näin molemmat oppivat.

Opetus järjestetään Työväentalolla. Jatkossa pyrimme järjestämään alkeisohjausta sekä jatko-ohjausta.

Matkat ja retket

Vuosittain järjestämme 1 – 2 teatterimatkaa ja ainakin yhden päivän kestävän matkan johonkin yhdessä sovittuun nähtävyys- tai kulttuuripaikkaan. Lisäksi teemme lähialueille patikointi – ym. retkiä aikataulun ja jäsenten kiinnostuksen mukaan. Osallistumme EKL:n yhteisiin tapahtumiin ja vierailemme toisten yhdistysten luona kutsuttaessa. Kuljetus järjestetään joko tilausbussilla, paikallistakseilla tai kimppakyydillä, osanottajien määrästä riippuen.   

Pyrimme lisäksi osallistumaan virkistys- ja toimintalomille, joita järjestää Hyvinvointilomat ry. Lomat ovat viiden päivän ohjelmallisia täysihoitolomia, joita järjestetään noin 30 eri lomakohteessa eri puolilla Suomea kaikkina vuodenaikoina. Tarjolla on parhailla paikoilla sijaitsevien lomakeskusten erillistalo- rivitalo ja hotellimajoitusta, kylpylähotelleja, liikuntakeskuksia sekä pieniä, yhden ryhmän yksilölliseen palveluun pystyviä lomakoteja.