Historia

Yhdistyksen 10-vuotisjuhlasta 1985
Yhdistyksen 30-vuotisjuhlasta 2005
Yhdistyksen 35-vuotisjuhlasta 2010
Yhdistyksen 40-vuotisjuhlasta 2015

Yhdistyksemme toiminta sai alkunsa talvella 1975, kun Forssan Eläkkeensaajien yhdistys kävi Toivo Kaapolan johdolla Humppilan Työväenyhdistyksen vieraana ja he innostivat Humppilan eläkeläisiä perustamaan oma yhdistyksen.

 

Silloinen Humppilan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Mauno Nokkala otti ”härkää sarvista” ja kutsui koolle perustavan kokouksen huhtikuun 15 p:nä 1975. Paikalla olivat myös toiminnanjohtaja Aarne Lauliainen Eläkkeensaajien Keskusliitosta sekä Olli Kortelainen Etelä-Hämeen piiristä. Kokouksen puheenjohjana toimi Mauno Nokkala ja sihteerinä Yrjö Caven. Kokous päätti yksimielisesti perustaa Humppilan Eläkkeensaajat ry:n. Yhdistykselle hyväksyttiin ohjesäännöt ja yhdistyksen liittyminen Eläkkeensaajien Keskusliittoon sekä Etelä-Hämeen piiriin.

 

Varsinainen toiminta alkoi heti; oli teatterimatkoja, retkiä, illanviettoja ja vierailuja toisten Eläkkeensaaja-yhdistysten välillä. Jäsenmäärä kohosi parhaimmillaan 140 jäseneen. Yhdistyksen kerhotoiminnasta mainittakoon laulu– ja liikuntaryhmät, senioritanssiryhmä ja käsityökerho. Tärkeimpiä vuosittain järjestettäviä tapahtumia on ollut Laskiaistiistaisin pidetty "Laskiaisrieha". Silloin talo on täyttynyt vieraista ja omista jäsenistä. Laskiaisen tapaan on syöty hernekeittoa ja pidetty hauskaa pienimuotoisen ojelman ja yhdessäolon merkeissä. Toinen perinteeksi vakiintunut tilaisuus on ollut pikkujoulujuhla jäsenille. 

 

Yhdistyksen yhteistyö Humppilan kunnan ja Humppilan seurakunnan kanssa on  ollut alusta alkaen kiitettävää. Yhdistys on mm. huolehtinut museoidun Talvisen mökin siisteydestä ja aukipidosta yleisölle kesäsunnuntaisin.

 

Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet: Yrjö Lehtiö (75-78), Mauno Nokkala (79-80), Kalle Ketola (81-86), Esko Tanski (87-94), Matti Caven (95-03) Anja Jokinen (04-11) Sinikka Koskinen (12 -15) Juhani Junttila (16-18) ja Jorma Sunabacka (19-)

Yhdistyksen sihteereinä ovat toimineet: Yrjö Caven, Lea Helmiö, Vieno Pajarinen, Anna-Liisa Tuomaala, Erkki Lehtonen, Heikki Laine, Aila Suikkanen ja Marja Niittymäki

Rahastonhoitajat: Jenny Wessman, Elli Oksa, Sulo Oksa, Merja Rukko ja Marja Niittymäki.